Datos personales

Mi foto
Mestre d'Educació Primària

martes, 26 de noviembre de 2013

Tasca Extra. Una bona pràctica amb les TIC a l'aula utilitzant Minecraft.

Bon dia seguidors i seguidores!

Avui vos present una bona pràctica centrada amb les TIC que he trobat a la xarxa. En la tasca, els nins experimenten i treballen amb un software instal·lat a l'ordenador, i podríem catalogar-la com a "videojoc".

La pràctica l'han duita a terme a una escola de Madrid, i està basada en el joc Minecraft. Es du a terme com a prejecte durant tota una avaluació i consisteix a crear la casa dels teus somnis mitjançant blocs que et dona el joc, per desprès gravar-la i presentar-la al públic.

En altres entrades, vos he deixat presentacions power point compartides mitjançant slideshare, però aquest pic he volgut experimentar una mica i utilitzar l'espai prezi. El resultat és el que vos deix a continuació. Esper us agradi i preneu nota pel nostre futur rol docent:

Presentació sobre la bona tasca

Penso que aquesta pràctica presenta una forta experimentació dins el món de les TIC a l'Educació Primària. A més, entrem dins altres camps, ja que tot i que es tracta d'un videojoc, es promou un ús responsable dels mateixos.

En la meva opinió s'aconsegueixen diversos objectius amb aquesta pràctica, com fomentar el treball en equip, ja que s'ensenyen els uns als altres, desenvolupar la creativitat dels infants, i desenvolupar un esperit crític que desencadena en l'autoavaluació.

Aquesta pràctica hem fa obrir els ulls d'una forma notable, ja que si fa uns mesos m'arriben a demanar que apliqui un videojoc a l'aula no haguès sabut com fer-ho.

A més, penso que pot influir de forma molt positiva en alumnes de cara a una futura professió de disseny o arquitectura, ja que una bona pràctica duta a terme de petit pot crear gust a l'infant pel món que es treballi a la pràctica.

En conclusió, crec que és un gran exemple d'activitat motivadora i constructiva, ja que manté la motivació durant els mesos que dura el projecte, mantenint els alumnes amb ganes, i sentint-se ells mateixos constructors del seu aprenentatge.


Si voleu saber més, podeu consultar la pàgina del projecte. Clicau a continuació: Bona pràctica

Fins aviat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario